torsdag 27 september 2012

Hösttider

Underbara härliga höst, en riktig favoritperiod. Det är härlig luft och underbara färger och en skön känsla helt enkelt. Den här helgen är det dessutom höstmarknad och en massa knallare på plats och en hel del annat! Sommarsäsongen tar slut och en liten viloperiod tar vid, innan vintern kommer.

Idag har vi roat oss med bullbakning och eldning i vedspisen! Himla gott blev det och väldigt varmt!



lördag 9 juni 2012

Ljuset

Nu är det den tid på året då det är dessa fantastiska nätter, då ljuset räcker hela dygnet. Dock tycks det som om ljuset förvandlas till något magiskt under natten för det är definitivt en mycket speciell känsla. Jag njuter för fullt och har väldigt svårt för att hitta lusten att lägga mig hur trött jag än är - jag vill egentligen bara "titta" på ljuset!






Än så länge har inte heller myggen och knotten kommit, så det är de bästa kvällarna och nätterna. För några dagar sedan vid 23-tiden i Stockholm var det riktigt rejält mörkt, riktig "natt" och då är det svårt att föreställa sig att det samtidigt i samma land kan vara så här ljust som det ändå är här uppe. 


Det har varit en kall inledning på försommaren och det var bara härom morgonen då det var snö ute. På fjällen finns det fortfarande en hel del snö kvar. Det är i och för sig vackert när man tittar på dem på lite avstånd, men om man börjar tänka efter på vad det innebär så förstår man att det dessvärre inte hunnit vara så varmt ännu och alla är nu sugna på lite sommarvärme. Vi håller tummarna för att det hinner bli lite sommar här uppe.


Just nu ser det ut så här i skogen:



söndag 1 april 2012

Snart påsk!

Mars-månad har varit en inte alltför bra månad om man tänker på vädret, en del missnöjda skidåkare som sörjer att inte "deras" nedfarter varit öppna.


Nu närmar vi oss dock påsken och håller tummarna för att vädret blir fint under den helgen. Fortfarande råder dock fjällväder, d v s det svänger från soligt och fint till snöstorm. Igår satt jag ute på trappan och njöt av värmande sol, idag snöar det och är grått.


Världen snurrar på och livet går vidare under tiden som omvärlden genomgår förändringar. Det senaste året har ju onekligen varit annorlunda. Om man först tänker på den stora katastrofen i Japan för lite drygt ett år sedan - fortfarande helt obegriplig. Vi har alldeles nyss sett bilder och hört vittnesskildringar från överlevande om hur det ser ut idag. Det är ju så himla lätt att sitta här i trygga Norden och inte tänka på att deras kamp är konstant. Jag önskar dem givetvis allt gott och må de hitta den styrka som behövs för att just kunna leva vidare.


Sedan har vi den arabiska våren - vilka enorma förändringar som skett och fortfarande är en pågående process. Med all sannolikhet ett riktigt paradigm-skifte som vi kommer att kunna läsa om i historieböckerna i framtiden. Jag kan tycka att det är både spännande, löftesrik och även lite skrämmande med framtiden vad gäller detta fenomen. Även här hoppas jag givetvis att utvecklingen inte eskalerar i ännu värre drabbningar - det är alldeles för mycket våld redan nu. Förhoppningen måste ändå vara ökad demokrati och jämlikhet och drömmen är förstås att det äntligen kan lägga sig ett lugn över denna så infekterade region.


Tillbaka till vår lilla värld här uppe i Duved, så här såg det ut igår, ljuvligt. Nu håller jag tummarna för en härlig vår och en glad påsk.