tisdag 27 december 2011

Julen 2011

För ett par dagar sedan, på julafton så sken solen på skutan och sett från Duved kunde det se ut så här:


Det var hur härligt som helst och vår julafton var en bra dag. Vi njöt av lugnet och den härliga vintern. Sedan slog stormen till och det har nu under ett par dagar blåst riktigt rejält, hon kallas för Dagmar och har tydligen drabbat hela landet ganska hårt. Det i sin tur har inneburit att många vintergäster inte lyckats ta sig hit upp till dalen som tänkt eftersom inga tåg har kunnat gå.


Det är ju självklart tråkigt när vi "drabbas" av vädret på det här sättet (ändå är vi väl hyfsat förskonade här i Sverige) men jag tror att vi måste utrusta oss med tålamod och inte tro att vi ska kunna planera och kontrollera varenda sekund. Vi måste acceptera att det finns starka krafter, sådana som vi inte alltid kan bemästra och som vi helt enkelt bara får förlika oss med, även när de rubbar våra planer och vi får alltså lov att vänta tills stormen har bedarrat. 


Jag känner mig dock lyckligt lottad som kan fira julen i denna del av Sverige, den är vit och det är gott om snö och riktig vinter. I söder är gräsmattorna gröna och det spelas både golf på gröna banor och plockas svamp i skogarna. Det känns ju onekligen lite bakvänt.


Om endast några dagar står det nya året inför dörren och det blir spännande med ytterligare ett år. Vad 2012 har att erbjuda har jag förstås ingen aning om, men i mitt liv vet jag att förändringens vindar blåser och det ska bli så spännande!


Gott nytt år önskar jag alla!